tiistai 7. kesäkuuta 2016

Banaanilättyjä ja taatelikermaa

Banaaniletut eivät ole mikään uusi juttu, mutta vasta nyt tajusin, kuinka herkullisia ne voivat olla ihan oikeasti. Kokeilin joskus muinoin tehdä banaanilettuja siten, että soseutin vain haarukalla banaanin, sekoitin sen kananmunaan ja paistoin. Kaiken lukemani hehkutuksen jälkeen odotin niin herkullista makuelämystä, että hienoisesti banaaniin vivahtava munakas oli pieni pettymys. Nyt kun olen pohdiskellut näitä herkkuja ilman lisättyä sokeria, tuli sopivasti vastaan hyvältä vaikuttava banskupannareiden ohje ja päätin testata homman uudemman kerran. Kyllä muuten maistui!Banaanilättyihin käyttämäni ainekset:
  • 2 banaania
  • 4 kananmunaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • ripaus ruususuolaa, ceylonkanelia
  • paistamiseen kookosöljyä
Sekoitin ainekset keskenään tehosekoittimessa, kun en omista sauvasekoitinta. Paistoin letut pienellä paistinpannulla kookosöljyssä, joka antoi oman maukkaan vivahteensa lettuun.


Letut maistuivat ihan sellaisenaan, eivätkä lapsetkaan kyselleet päälle sokeria tai hilloa. Halusin kuitenkin kokeilla lettujen lisukkeena taatelikermaa, jota olin pari päivää aikaisemmin kaavaillut kokeiltavien herkkujen listalle. Olin tehnyt hakuja sanoilla taatelikerma ja taatelivaahto, ajatuksena katsella, miten muut ovat kokeilleet näitä aineksia yhdistää. Tässä blogissa tuli vastaan käsite taatelikinuski ja sehän upposi suoraan meikäläisen herkkuhermoon. Blogista ei löytynyt tarkkaa ohjetta, eikä linkki alkuperäiseen ohjeeseen enää toiminut, mutta tein oman kokeiluni ihan vain sekoittamalla ainekset tehosekoittimessa.

Taatelikermaan käyttämäni ainekset
  • paketti puolikuivattuja taateleita
  • 1-2 dl kookoskermaa
En kiireessä ehtinyt liottaa taateleita, joten niiden sekoittaminen tehosekoittimessa oli hieman aikaa vievää, kun massa ei meinannut laskeutua teriä kohti. Sauvasekoittimella tämä olisi ehkä käynyt helpommin. Lopputulos kuitenkin onnistui näinkin, kun oli riittävästi motivaatiota auttaa sekoittamista välillä lusikalla painelemalla. Ja kuten epäilinkin, tämä taatelikerma sopi erinoimaisesti banaanilettujen päälliseksi.


Voin lämpimästi suositella herkkuhetkeä banaanilettujen parissa - ekstralisukkeella tai ilman :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sinun vuorosi kirjoittaa, jätä ihmeessä merkki käynnistäsi! :)